Šumivé víno Crémant d´Alsace z vinařství Domaine Jérôme Meyer je vyrobené stejně jako vína Champagne, perlení vzniklo z druhotné fermentace. Vinice se nachází v severním cípu Alsaska, ve vinařské vesnici Blienschwiller, nedaleko Obernai a jejich celková rozloha je 8 ha. Rodinné vinařství Domaine Meyer se předává z otce na syna již od roku 1708. Od roku 2006 vede vinařství Jérôme, který sbírá ocenění za svá vína na různých vinařských soutěžích a výstavách a úspěchy slaví i jako degustátor. Za tento Crémant získal ocenění MÉDAILLE D'OR GILBERT ET GAILLARD 2021 (zlatá medaile).
Barva tohoto francouzského šumivého vína je velmi světle žlutá s intenzivním pěkným perlením. Vůně je svěží, elegantní s tóny ovoce a citrusů. Ve společnosti Dobrá vína jsme ve vůni objevili jablka, hrušky, broskve a meruňky. Chuť je svěží, vyvážená a harmonická. Jedná se o velmi příjemné suché a svěží alsaské šumivé víno.
Tento Crémant se hodí jako skvělý aperitiv nejen na slavnostní příležitosti, ale můžete ho servírovat k rybám, plodům moře včetně ústřic a kaviáru. Toto francouzské šumivé víno se také dobře snoubí se sýry typu Brie, Camembert nebo le Brillat Savarin. Ve společnosti Dobrá vína doporučujeme tento alsaský Crémant k terině z uzeného pstruha nebo uzeného lososa na čerstvé bagetě.
Ideální teplota pro servis tohoto francouzského šumivého vína je 5°C. Vhodná sklenice na víno je sklenice typu Champagne.
Šumivé víno Crémant d´Alsace z vinařství Domaine Jérôme Meyer doporučujeme konzumovat v průběhu 3- 5 let, aby Vám přineslo co nejvíce čerstvých a šťavnatých zážitků.
Nový komentář