Degustace velkých vín Domaine Philippe & Vincent Jaboulet
Srdečně Vás zveme na degustaci ikonických vín z oblasti Côtes-du-Rhône. Philipp Jaboulet a jeho syn Vincent jsou přímými pokračovateli slavného producenta Paula Jabouleta Ainé a na vinicích v Crozes Hermitage, Hermitage a Cornas pokračují stále pod rodinou značkou v tvoření těch nejlepších vín v oblasti. Při nedávné návštěvě tohoto věhlasného vinařství jsem vybral několik vín, která nyní představím na zážitkové degustaci v hotelu Absolutum. Ke každému vínu jsme pečlivě vytvořili pokrm, který bude vhodně víno doprovázet.
Aperitiv
Crémant d´Alsace Blanc de noir brut, Willy Gisselbrecht
Vína a menu
Crozes-Hermitage blanc 2021
Svatojakubská hřebenatka s hráškovým pyré a kmínovou pěnou
Hermitage blanc 2016
Butter fish se sépiovým risottem a tomatovými chipsy
Crozes-Hermitage red 2019
Hovězí steak s koňakovou omáčkou a bramborový fondán
Crozes-Hermitage Nouvelère 2016
Konfitované kachní stehno s červeným zelím, karlovarským knedlíkem a kachními škvarky
Cornas 2018
Dančí hřbet se šípkovou omáčkou a mandlovou kroketou
Degustace proběhne dne 10. listopadu od 19.00 hodin na adrese: Absolutum Boutique Hotel, Jablonského 639/4, 170 00 Praha 7 - Holešovice.
Rezervace míst nutná, zajistěte si ji včas na libor@locaste.cz, nebo na tel.: 602 130 680. Degustační poplatek 1.890,- Kč / osobu. Vstupenky na degustaci můžete zakoupit zde.