Pro zlepšení komplexnosti snižují výnosy na 35-40 hl/ha tím, že praktikují zelenou sklizeň a vysazují révu blíže k sobě, čímž nutí révu, aby si konkurovala, což přirozeně reguluje výnosy. Hrozny jsou ručně sklízeny, odstopkovány a chlazeny 24 až 48 hodin, aby se zachovaly vůně ovoce a rozprostřela se práce ve vinařství.
Fermentace probíhá v dřevěných kádích, aby se prostřednictvím mikrooxygenace umožnily komplexní a hladké taniny. Macerace trvá tři až čtyři týdny, což je dlouhá doba. Pump-over i punch-down se provádějí dvakrát denně. Cílem je extrahovat barvu, vůně a třísloviny pro vyjádření terroir. Vyžaduje také delší stárnutí. Stejně jako Ermitage Red i toto víno zrálo 24 měsíců v 228litrovém dubovém sudu (50% nový dub).
Nový komentář